Увага!
Thanks for the comment. Check your email and confirm your comment by clicking on a link to it was added.

Безвізовий режим з ЄС для України. Які документи необхідні:

Безвізовий режим з ЄС для України. Які документи необхідні:

На початку квітня Україна нарешті отримала безвіз з країнами ЄС. Передбачається, що він буде поширюватися на всі країни Євросоюзу, крім Великобританії та Ірландії.

І хоча працювати безвізовий режим почне орієнтовно з середини червня, ця тема вже обросла безліччю міфів. І найгарячіше питання про те, які ж все-таки документи потрібні для перетину кордону.

Для початку з'ясуємо, що всі прикордонні перевірки проводяться з метою переконатися, що особа не збирається порушувати міграційні правила, а саме
• не планує порушувати термінів 90/180 (тобто не планує перебувати довше 90 днів на кожні 180 днів)
• не працюватиме без робочої візи.

Основні умови

У країнах Євросоюзу пересування осіб через кордони країн-учасниць регламентується Шенгенським кодексом про кордони. Статтею 5 цього нормативно-правового акта чітко визначені умови, які повинні бути дотримані громадянами третіх країн, щоб перетнути кордон. А саме необхідно:
• Мати достовірні, діючі документи, які дають право на перетин кордону.
• Не становити загрози для будь-якої з держав-членів ЄС.
• Бути відсутнім в списку осіб, яким заборонено в'їзд на територію Євросоюзу. Тут мова про тих громадян України, які були депортовані з країн-учасниць ЄС із забороною в'їзду на певний термін (наприклад, на рік або більше).
• Мати змогу обґрунтувати мету та умови візиту.
• Мати достатню суму для проживання, та підтвердити свій намір повернутися назад (наприклад, квиток назад).
• Мати візу, якщо це необхідно.
Як бачимо, ніяких довідок про доходи або з ЖКГ не потрібно.

Які ж документи потрібні?

Залежно від мети візиту, на кордоні у вас можуть запросити такі документи.
Для ділових поїздок і відряджень це (одине на вибір):
• запрошення на зустріч;
• інший документ, який підтвердить наявність ділових відносин;
• квиток на виставку або інший захід, якщо мета візиту їх відвідування.

Звертаємо увагу, що для такого роду візитів зворотний квиток не є обов'язковим документом, тому що терміни подібних поїздок можуть змінюватися за обставинами. Але потрібно бути готовим пояснити це на прикордонному контролі.

У разі приватних і туристичних поїздок потрібно:
• Мати бронь в готелі або запрошення, в разі, якщо ви збираєтеся проживати у тих, хто запросив;
• Квиток назад, або туди-назад (в разі подорожі на авто - це вимога необов'язкова);
• Орієнтовний маршрут або план поїздки.

Чи потрібен біометричний паспорт?

Так, потрібен. Про це говориться в тому ж Шенгенському прикордонному кодексі. Так що це не якісь специфічні умови для України. Разом з тим, ви абсолютно вільно можете отримати візу. А в деяких випадках без неї просто не обійтися, наприклад, для поїздок з метою роботи або навчання. Безвіз підходить в основному тільки для бізнес-поїздок та туристичних подорожей.

А що робити зі старим паспортом?

Якщо у вас є мультивіза в закордонному паспорті старого зразка, то до закінчення терміну її дії, ви можете продовжувати користуватися ним. Якщо бажаєте оформити біометрику і залишити наявний паспорт, теж ніяких проблем. Так само нагадаємо, що в Україні діє угода про візове спрощення. Завдяки останньому такі категорії громадян як пенсіонери і студенти мають право оформити візу безкоштовно.

Понеділок 01, Травень 2017
Залишити повідомлення, заявку, питання
років на українському ринку
Більше ніж
3000
клієнтів довірилися нам
101
гарантія якості
від
3
реєстрація бізнесу
Зв'яжіться з нами Звертаючись до нас, Ви отримаєте якісне обслуговування, швидке вирішення питань і впевненість у завтрашньому дні.
м. Київ,
вул. Пимоненка, 4, оф. 48
тел.: (044) 383 4760
тел.: (067) 440 1244
2017 © Еквітас Компані.
Увага!
Ваше повідомлення відправлено
Повідомлення не відправлене.
Увага!
Повідомлення не відправлене.
Заповніть обов'язкові поля.